Author's Posts

Konstigt det där… När man ser tillbaka en månad i tiden så hade ingenting hänt, inte ens en liten grävskopa som blivit satt i marken. Tittar man nu, den 27:e september, så kan man helt plötsligt skönja en fasad.

14470760_10153979778696173_2101923475_n

Längs vägen har en del saker ändå dokumenterats, så klart. Det mesta från luften med mycket rolig drönare.

 

vlcsnap-2016-09-15-11h59m33s55 vlcsnap-2016-09-27-14h29m41s23 Nu är det ytterligare två-tre spännande månader framför oss innan vi står med ett färdigt hus.

Härligt!

Read more

När vi kom tillbaka efter Västgöta-turen så hade det hänt en del. Det mesta verkar färdiggrävt, allt grus är forslat till nya grunden och färdiga frigolitblock med “murad” utsida är uppsatta så att nya grunden är markerad.

vlcsnap-2016-09-04-23h10m28s178

I helgen har vi haft beting där hemma. Diverse rum har tömts (minns inte senast det var så framkomligt i pannrummet) och gäststugan har stuvats om för att inhysa Sunne Bygg under tiden de är här och gör underverk med vårt hus. Hellre det än att ha en byggbarack nånstans på tomten.

Just nu så här i början så är varje hemkomst spännande; vad har hänt idag, vad ska göras härnäst. Vet att det inte kommer vara så om några månader. Men vi lever i ett lyckorus ett tag i alla fall 🙂

Read more

Idag sattes skopan i backen… Och i samma stund kom vi ihåg den här bloggen. Kommer börja skrivas en hel del här nu framöver, förhoppningsvis med bilder och mer eller mindre lustiga anekdoter om processen.

Det började helt klart intressant med kabelbrott på både fiber och telefonin. Fibern fixas redan imorgon bitti, telefonin är mer oklart när 🙂

Nu är det natt här, men några få bilder kan jag hinna få upp. Mycket nöje.

Flyby

Flygbild

2016-08-31

2016.08.30-2016.08.31

Read more

“Nu vet du hur det känns att vara vuxen och inte hinna med saker som man tycker är roliga. Eller ja, snarare tycka att andra saker är roliga.” – citat Åsa Lindahl.

Det stämmer väldigt väl. Citat kom till när Elin pratade med sin mor om att www.hogbacken.net uppdateras alldeles för sällan. Men det är ju som så att vi lägger tiden på andra saker just nu. Exakt vad kommer till stor del visas med hjälp av bilder längre ner i detta inlägg.

Bland annat så eldar vi saker i trädgården på valborgsmässoafton. Utan att bränna ner resten av huset.

Och så passade vi på att göra en riktigt storslagen grillpremiär!

Några dagar efter att vi inte bränt upp huset så bestämde vi oss för att sätta lite färg på det istället.

  

Och slutresultatet blev så här bra

Sen har det ju de senaste veckorna hänt en hel del inomhus också, även fast vi mest har varit projektledare i det projektet och lejt bort arbetet till fantastiskt skickliga hantverkare.

Tvättstugan blev så här fin

Och badrummet blev så här

  

Ikväll har vi dessutom åkt till en jättehärlig man utanför Molkom som sålde en gräsklippare och en trimmer till oss för 1300 kronor. Upprustade och renoverade till tänderna.

Read more

Det är dags att kraschlanda ner i sängen för en andra natt i huset, men nu är vi i alla fall till stor del inflyttade. Lägenheten blir uthyrd från den första mars, så där sparar vi in en månadshyra plus elkostnad och försäkring med mera. Nu har vi ju att stå i här om dagarna istället, i och med att vi ska fixa ett vardagsrum och ha hantverkare springande här i några veckor framöver. Förhoppningsvis kommer det komma en kille hit näst-nästa vecka som ska bila bort slipsatsen i utbyggnaden för att sedan lägga värmegolv och förbereda all VVS så långt det går inför det att väggen skall sättas upp och kakel och klinker ska sättas. Dessutom har vi i nuläget en hel lägenhet att flytta… Och nästa vecka har jag fullt upp med rep och föreställning av Avenue Q och Elin är i Oslo med skolan… Need I say that we have got lot’s to do?!

En av alla grejer som däremot faktiskt är helt underbara är att sovrummet i stort sett är klart. Det är lite fingöra kvar, som vi delvis inte kan göra nu utan måste vänta på värmen för som att måla element och resten av fönstren. Sen ska vi sätta dörrfoder och lister här, men det gör nog jag nån kväll i veckan när Elin är borta. Men jag bjuder i alla fall på en “mäklarbild”(taget med vidvinkel) så får ni se hur resultatet blev innan något blev inflyttat

 

Så här såg det ut innan

Read more

Ja, “snökaoset” har ju hittat upp till Värmland också och självklart blev både jag och Elin överförtjusta och ville se hur vårt idylliska lilla hus tedde sig när tomten var snötäckt. Nyfikenheten kring hur vår samfällighetsväg klarade sig gjorde också att vi beslöt oss för att åka iväg och se hur det såg ut – och jo, det var verkligen hur mysigt som helst.

Dessutom så har de som har hand om huset fram till inflyttning skottat stor del av tomten, även till gäststugan och jordkällaren!

Vi fick ett samtal från mäklaren idag också, där hon undrade om vi skulle välja att åberopa besiktningsklausulen och på så vis annullera husköpet. Ni kan ju gissa vad vi valde! 😉 Dessutom har vi idag beställt ett Boxer-paket där de bjöd på fyra månaders abonnemangsavgift. Vi får försöka göra såna här småsaker under tiden för att kunna stå ut till den 15:e februari.

Read more

Ja, nu har man gått på julledigt. Eller, ja… Jag ska ju köra ett pass på Blue Moon Bar på juldagen, men annars är det julledigt!

Nu är det alltså tillåtet att sitta och spendera massa tid på www.ikea.se, www.elgiganten.se, www.byggmax.se och en massa andra byggsidor! Vi har nog nästan planerat färdigt för ombyggnationen.

Annars fick vi faktiskt en julklapp av Kils kommun på posten idag. Besiktningen som vi gjorde i fredags visade inte på särskilt mycket, men vi blev ändå rekommenderade att göra en radonmätning. Som tur var så hade Kils kommun under december månad påbörjat en drive där de 200 första får gratis radonmätning – så vi har fått två dosor som ska ställas upp i två månader nu.

Annars är det bara att räkna ner och börja beta av saker. Lägenheten är uppsagd, Comhem är uppsagt till den 25:e februari, Telia är kontaktad för ADSL och Tele2 ska kontaktas för telefon. Boxer för TV:n och sen så ska vi träffa banken igen i början av januari… Som sagt, 2010 är året som det händer!

Read more

Då var ytterligare en etapp avklarad. Nu har vi fått huset besiktigat också, så vi känner till lite mer om huset nu – även fast det mesta var saker som vi redan såg på visningen eller som vi har förstått med tanke på åldern på huset. Men det känns ändå skönt att ha det på papper.

Så nu kan vi börja säga upp saker. Vi kan säga upp lägenheten, telefonen, ComHem, Karlstads Energi, försäkringsbolaget och så vidare! Den femtonde februari närmar sig med stormsteg!

Read more