Author's Posts

Våren kom och ersattes i ett nafs av högsommar. Mitt i högsommaren kom en dag av snö och sedan var det tillbaka till värmen igen. Just nu känns vädret som midsommar (borde vara men sällan är) fast att det är början av maj. All växtlighet är ganska förvirrad. Vitsipporna och tulpanerna har stått och tittat förundrat på varandra nu i flera veckor. Förra året avlöste ju den ena den andra så gott som, förutom kanske en hastig vinkning från en späd tulpanknopp till en krokryggig gammal sippa, och det är nog den normala gången här när våren får vara vår ett tag innan sommaren kliver in och tar över.

Hur som helst känns det väldigt dumt att klaga på temperaturer över 20 grader i skuggan, uppåt 25 ibland, och hyfsat varma nätter som börjar göra det frestande att plantera ut en del av förodlingsplantorna snart. Jag ska dock se till att hålla mig lite till för förra veckan i samband med snön fick vi ju oss en liten chock med flera minusgrader på natten. Man vet aldrig. Än kan nog vädret bjuda på överraskningar och jag vill inte offra mina vackra små skötebarn så länge som jag har något att säga till om!

Man säger det väl bäst med bilder, eller hur? Ja, jag tror det.

NU

Först flyttade vi bärbuskar så det stod härliga till. För att påminna om hur det såg ut innan visar jag hur det såg ut på samma ställe ur nästan samma vinkel första gången vi var här och hälsade på huset som dess utvalda blivande ägare. Innan stod alltså bärbuskarna som tre av sidorna i en kvadrat som vi en gång tror har fungerat som häck runt ett land. Landet är sedan länge igenvuxet i alla fall och kan bara anas på lite ojämnheter i gräsmattan. Nu har buskarna fått en ny funktion istället. De står i en mer rak linje och skiljer det som är vår odling, längst ner till vänster bakom buskarna på bilderna, från det som en gång i tiden ska bli gräsmatta. Om Ceres och Demeter vill, det vill säga : )

Att det här gräsmatteskapandet är tålamodsprövande intalar oss jag och David bara gör gott får vår mognad och vår karaktär. Först har vi fräst de dryga hundra kvadratmetrarna två gånger var (jag varm och svettig och endast iklädd linne i snöfallet) och sedan har det varit en procedur av att kratta och plocka upp grästuvor, pinnar och stenar.

Kratta, plocka upp. Köra skottkärra. Kratta, plocka upp. Kratta, plocka upp. Köra skottkärra. Lite fysiskt ansträngande är det väl men allra mest frestar det på nerverna när man inte ser att det händer någonting! Idag har jag i alla fall ägnat fyra timmar åt att bara sålla ur rötter, kvistar, grenar och stenar och köra iväg efter att David krattat ännu fler timmar än så. Nu återstår bara en liten ruta på gissningsvis 15 kvadrat som ska tas om hand. Vi håller tummarna för att vi ska orka med det sista utan att gå under av seghetskänslan. I såfall skulle vi nog faktiskt kunna hinna så gräset i slutet av helgen : )

Gärdet har jag i alla fall hunnit fräsa ordentligt. Potatisen är i jorden och ett och annat frö har också hittat på plats under helgen som gick. I rådande värme kan man ju inte göra annat än att så för det känns ganska tomt och konstigt att inte ha några odlingar att gå och vattna och passa ” så här mitt i sommaren” som det ju blir i känslan. Så dill, sockerärtor, morötter, två sorters sallat, spenat och rödbetor är på plats förutom potatisen. Dessutom har vi flyttat ner våra stackars jordgubbar och rabarber från deras ganska hopplösa förra plats i en övervuxen rabatt tillsammans med nässlor och lökväxter och lite av varje. Nu hoppas vi att de ska trivas bättre här nere!

Vissa förodlingar har redan blivit vana utomhusplantor som åker ut på trappan så fort solen tittar fram och temperaturen överstiger 15 grader. Dessa är premisserna för att dessa fyra sorters basilikor ska få andas lite frisk luft, och på sistone har det ju inte varit svårt att hitta stunder som lever upp till dem.

Många andra får fortfarande vänta inne på att deras tid ska komma. Vartenda fönster som inte är ett norrfönster är fullständigt överbefolkat och David grymtar lite trött varje gång han uppmärksammar detta. Exempelvis när vi ska äta mat och det även på matbordet står förodlingsbrickor som skjuter över fönsterbänken och in på bordet. Häromveckan fick han klart för sig att vissa av plantorna nog inte kan flytta ut förrän en bit in i juni. Jag försöker trösta honom med hur gott det ska bli att äta allt det här när det väl blir moget men det biter inte alltid helt =P

Tulipaner som sagt. De dyker upp lite överallt. Många är de och vackra är de också. Ta i trä, men det verkar fortfarande inte ha varit några fyrfota och skuttande små marodörer här. Vi har klarat oss båda de åren vi bott här hittills och vi tänker se det som att de nog helt enkelt inte gillar just våra lökar : )

Så idag har körsbärsträden slagit ut. Det har verkligen hänt sedan i förmiddags. Helt plötsligt tittade jag dit och såg bara stora bollar fyllda av nypoppade popcorn, som genom ett trollslag. Vi har ju inte sett något av körsbärsträden blomma eftersom de allihop hade ett dåligt år förra året så det här är något helt nytt för oss. Och det är ju så vackert! Det är så härligt med körsbärsblommor.

Read more

Tänka sig att det skulle komma upp något här igen! Vad är det nu som kan ha föranlett detta, tänker ni. Skulle det kunna vara något annat än en större skoluppgift som försöker kräva min uppmärksamhet? 😉 Det är ju så, har jag insett, att ju mer gärna en skoluppgift vill gjord desto mer intresserad blir jag av en massa andra saker. Exempelvis att blogga på ställen man inte besökt på över ett halvår. Sett från den ljusa sidan behöver jag ju inte ens bemöda mig med att byta banner för det dröjer inte länge innan den är in season igen!

På min andra blogg har jag idag bidragit till vinterfrustrationen med en liten tipsguide om hur man kan överleva den här sista seglivade vintern som är kvar. Jag tänkte att jag fortsätter det här men med lite hus och hem-tema!

Man kan ju passa på och ta krafttag inomhus när man ändå inte vill vara ute i kylan och än så länge bara kan drömma om att sätta en spade i jorden. I vårt fall blev det till att kavla upp ärmarna och ta itu med den dör renoveringen av hallarna och trappan som vi pratat om och en gång i tiden gjorde glädjekalkylen att vi skulle kunna ha klar innan jul. Ja, just det… Men i skrivande stund börjar vi faktiskt närma oss ett färdigt resultat! För att ta i ordentligt lägger jag upp mäklarbilderna som före-bilder! Betänk dock att de är tagna med vidvinkel så allting ser fruktansvärt mycket rymligare ut än vad det verkligen är.

Det härligt brun-grön-furufärgade allrummet där uppe. Bilden talar nog för sig själv!

Samma rum ur en annan vinkel.

Nu ska jag ta kameran och gå och dokumentera nuvarande status!

Jag får be om ursäkt för röran. Allt är som sagt inte färdigt än! Borta i det stökiga hörnet blir det nog en bänkskiva med förvaring för de där pryttlarna under. Framför elementet börjar vi sikta på någon snygg variant av elementskydd och en schäslong för att ligga där i värmen och gotta sig med att läsa och se ut över vidderna : ) Notera förresten att Zigge är mycket nöjd med den halvvägg som David snickrat ihop nästan helt själv och dragit el i och allt. Den går under namnet “catwalken”.

En kik från andra hållet. Golvet är alltså nytt och ljust, taket är vitlaserat som på alla andra ställen i huset utom köket nu för tiden och vi har fått upp ljusa, neutrala tapeter. Varför så neutrala? Jo, när de längsta våderna i trappan var runt fem meter långa och det inte direkt finns något bra att stå på när man tapetserar där så håller vi tummarna för att kunna behålla de här bortåt tjugo år eller så… Skrivborden står bara där tills vidare kan jag också flika in. Det är någon ny skrivbordslösning på gång.

De senaste tillskotten är de hyllor som ses här och vi har heller inte flyttat in i dem ordentligt än. Det pågår en omfattande omstrukturering av husets bokförvaring så vi vet inte riktigt än hur allting ska hamna.

Man ägnar sig så här på segvintern också åt att förodla saker för att få lite utlopp för den där groende vårlängtan man börjar bära på. I mitt fall innebär det i år ett riktigt satsad projekt med osäker utgång: kronärtskockor. De ska visst vara “en utmaning att odla” enligt fröpåsen. Hade jag läst instruktionerna ordentligt innan jag köpt fröerna så hade de nog aldrig kommit med hem men jag är inte den som backar när jag väl satt någonting i sinnet. Nu ska jag baskemig göra precis allt jag kan för att de där plantorna ska få en lycklig barndom! Det innebär bland annat att värma upp ett rum i gäststugan till 15 grader (med direktverkande el till på köpet och Davids morrande uträkningar kring detta) och springa där helst flera gånger om dagen för att reglera temperaturen. Stugan är ju inte särskilt välisolerad så minsta svängning i utetemperaturen märks direkt så då behöver man dit och skruva på elementet. Sedan tar det en stund innan det ger effekt så helst ska man vara vädersynsk! Yr.no är alltså min vän och varje gång jag lämnar hemmet känner jag en liten olustkänsla av kontrollbrist. Jag behöver finnas här för mina plantor! =P

Här är de små skockorna! Jag ska försöka ordna fram ett lysrör också så de får någon sorts konstbelysning för det vill de visst ha för att hålla sig glada.

Jag har också basilika, citronbasilika, thaibasilika, röd basilika, citron- och paprikaplantor att vårda och snart tillkommer även lavendel.

Paprika!

Nästa vecka ska ett gäng andra fröer ner i jorden för förodling och våra fönster kommer att bli ännu mer befolkade. Oh joy, säger David. Jag påminner honom om att det minsann kommer att bli gott att äta allt det här fram emot sommaren! =)

Jag tror att det är fler som längtar efter sommaren för att det finns mer mat då. Vi har ett gäng roliga stamgäster vid våra fågelbord och här är en sötnos som kom förbi idag igen.

Ekorrar har vi också ett gäng. Vi har sett som mest fyra samtidigt men mest flitiga är ett par som brukar vara något av det första jag ser när jag vaknar på mornarna. Då kisar jag nämligen lite trött ut genom fönstret från min varma plats under täcket för att avgöra vad det är för väder och då brukar det fara runt två gråbruna bollar med svans som små jehun mellan grenarna i eken som går ihop med granen här utanför. Då har de redan varit och tagit sin frukost vid vårt fågelbord : )

Read more

Den här våren gick så fort att det känns som den nästan aldrig hände. En skymt av krokusar och sedan var det stekande sommar, redan när vitsipporna stod kvar. Nu när det är mitten av juni känns det mer som mitten av juli, både med tanke på vädret och att det känns som sommaren redan varit nästan hur lång som helst.

Här pysslar vi runt med lite av varje. Saker växer förstås, både det man vill och det man inte vill ska växa, så det blir en hel del användande av den där gräsklipparen och trimmern vi köpte av den störtsköne mannen utanför Molkom (som vi gärna rekommenderar för den som vill ha riktigt prisvärda trädgårdsmaskiner och träffa en härlig karaktär). Annars roar vi oss med att försöka odla en massa ätbara saker och göra planer för vad för buskar och perenner vi ska satsa på till nästa år för att få en ständigt blommande trädgård. Hittills har vi upptäckt att våren här är storslagen men åtminstone den här tidiga sommaren är lite färglös. Vi behöver syrener och forsytia! Så länge så försöker vi hitta i utrymme i budgeten för lite färgklickar i form av ettåriga småväxter att stoppa ner här och var. Och jag drömmer om två amplar att hänga på krokarna vid verandan, men det verkar närmast omöjligt att hitta sådana som inte är gjorda i plast och redan fyllda med blommor. Jag skulle vilja ha någon hängande korghistoria i metall istället (trots att de läcker något förskräckligt, enligt upplysning av en mycket pratsjuk främmande dam som sprang in i oss på Coops trädgårdsavdelning).

Som vanligt känns det förstås som att det inte händer något alls, så ibland får man stanna upp och försöka att bara titta på det man har gjort istället för att se allt det som fortfarande  behöver göras.

Fågelbordet har blivit målat exempelvis.

David har fräst upp hela nederdelen av trädgården som nu består av bara lera istället för förvuxen gräsmark. Numera går den delen logiskt nog under namnet “gärdet” (eller “jale” när vi känner oss värmländska nog). Vi har stoppat ner lite sättpotatis och märkt upp med pinnar var det ska bli grönsaksland och örtagård också, men realiserandet av dem får nog vänta till nästa år. Och det blir bara fas ett av byggandet av örtagården för jag har ju till och med en tjugoårsplan för den^^

Disig försommarkväll över grannens lada. Jag fascineras fortfarande över hur vackert och härligt det är här även när det är dåligt väder!

Här i skuggan under schersminen brukade Zigge ligga och lojt betrakta vår febrila aktivitet fram till dess att talgoxarna fick ungar i vårt stuprör. Då blev det plötsligt omöjligt att hålla sig därifrån så nu är katten ständig innekatt ett tag igen tills de små sötnäbbarna flugit ut!

Read more

Nu har regnet varierat mellan dugg och skyfall under ett dygn. Dikena svämmar över och det porsar och porlar överallt. Den rabatt jag spenderade timmar på att gräva upp tung lerjord i klossar ur är nu vattenfylld, som en alldeles naturlig pool. Dock är det fortfarande 16 grader så skulle man gå ut så skulle det inte vara så farligt otrevligt. Det säger jag alltså helt hypotetiskt. Själv är jag fjättrad vid grammatikböckerna när jag inte skolkar lite från hemstudierna och skriver här. För jag är inte bitter!

Lite bilder kanske?

Vatten, vatten, vatten…

Ibland är det väldigt bra att ha grannar med traktorer och andra läckra saker. Istället för att spendera halva sommaren gående med jordfräs i större delen av trädgården var grannen här med sina stora leksaker och fräste upp hela blivande gärdet och gräsmattan på en grisblink. Tack så mycket snälla grannar!

Huset är numera lite rödare och lite fräschare! Åtminstone de två synliga sidorna… Baksidorna (ja, man kan ju faktiskt säga så i det här fallet) är inte riktigt ikapp men i rådande väder är det ingen idé att försöka göra något åt det heller. Gräset blev faktiskt grönt. Det trodde jag inte för en månad sedan. Jag var helt inställd på att det inte skulle bli något annat än gråbrunt! Men nu grönskar det precis som allt annat i trädgården. Det är så roligt för det dyker upp små gröna blad och knoppar överallt =)

Vi har ju förresten anlagt grusuppfart också, vilket var en ganska trevlig utveckling från en helt nerkörd och lerig uppfart som man inte hade en chans att ställa något annat än en monstertruck på. Och visst är det vitt och fint runt dörren? En dag för några helger sedan dök Davids mamma upp med färg och penslar och medan vi målade huset målade hon verandan. Vilken skillnad det blev!

Samma mamma har kommit hit med det här fina fågelbadet, gjutet med hjälp av rabarberblad. Så läckert! =)

Nu är det väl åter till språkstrukturerna då. Nog för att det egentligen är rätt spännande och roligt men man kan faktiskt få för mycket av det goda!

Read more

Just nu skulle det precis lika gärna kunna vara juli som maj. Igår var det 26 grader i skuggan och jag var ute nästan hela dagen och grävde, klippte gräs, krattade och målade. Och skaffade mig så klart en fin bränna på ryggen som matchar det nymålade huset riktigt bra! Jag är lite stolt över mig själv som på egen hand listade ut hur man startar och hanterar vår nyinköpta gräsklippare. Sedan körde jag som bara hejsan ända tills den dog av utmattning. Sådana där ska visst tankas. Tänka sig! 😉

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite blomsterprakt för den som inte brukar läsa min vanliga blogg där jag redan manglat ut bilder på rabatter i flera veckor.

Studiegruppen var här i veckan och Therese gick på fotoutflykt i tulpanrabatten. Hur mycket tror ni att jag just nu önskar att grunden var ommålad? Jag kan ju inte riktigt nuta av alla de där vackra blommorna när jag hela tiden ser den flagnande färgen bakom. Men tänk nästa år när det där är fixat och tulpanerna kommer!

Mycket tulipaner blir det! =)

Och här vi våra härliga nytillkomna grannar! Mysfaktor är det när de knallar omkring nere i hagen och man hör klingandet av klockan som en av damerna har på sig. På människorna som bor i gården har jag faktiskt inte en enda bild än men jag kan intyga att de är minst lika charmiga som kvigorna 😉

Read more

Som utlovat kommer nu uppdaterade bilder på rådande status i badrum och tvättstuga!

Så här blev alltså vår mintgröna mardröm när vi klafsat på en lite mildare nyans ovanpå^^

Duschmunstycke på plats. Blandaren kommer nog upp i morgon. Duschväggar är också på G. Längtar till den blir användbar!

Toa på plats också!

Familjesupporten fick rycka ut när David blev kallad till Norrland. Tack till Henrik, Anna och Lovisa som kom hit och hjälpte till att bygga ihop tre skåp och en kommod. Vi kommer och rullar gäststuga hos er senare 😉

Våra rabatter har många fina överraskningar att komma med. Det här är den senaste 🙂

Samtidigt pågår kultiveringen inne. Så här långt har den sådda basilikan kommit. Idag stoppade jag ett gäng persiljefrön i jord och så provsådde jag lite vilda blomfrön som jag samlade in i sensomras. Ska bli spännande att de om det blir något av dem 🙂

Read more

Ja, nu har det hänt saker! Vi tar väl en liten visuell resumé!

Badrummet har nu kakel och klinker! Nytt sedan den här bilden togs är dessutom att det nu finns innertak. Det får jag fota i dagsljuset i morgon när jag också förhoppningsvis dokumenterar uppsatta duschväggar. Vi är så väldigt nöjda. Det där kommer bli så väldigt bra =)

I tvättstugan blev det rutiga klinker. Vi gillar det! På bilden är det inte fogat än men det är det nu. Dessutom sitter det väv på väggen. Som är grönmålad. Det där med grönmålningen är en hel historia för säga… För att göra den kort kan vi väl säga att en överläggning mellan mig om David där vita eller ljusgula väggar var alternativen så föll valet slutligen på kompromissen milt ljusgrönt. Sådan färg valdes, inhandlade soch ströks på igår kväll. Men hmm… Det här är ju… mintgrönt. Vi tänkte på tuggummin och my little ponies. Inte riktigt så det var tänkt! Det blev en tur till Coop precis innan stängningsdags för inhandlande av en annan grön nyans som skulle kunna målas över. Tillbaka hemma konstaterade vi till vår lättnad att det blev väldigt mycket bättre! Vid halv tre i natt kom vi slutligen i säng och i morse var jag en disträ sömngångare i skolan och dessutom med målarfärg i håret. Men nu ska vi väl i alla fall trivas i vår tvättstuga. Associationerna till barnprogram från 80-talet har åtminstone ebbat ut^^ Bilder även på detta får komma i morgon. Och kanske kan jag också bjuda på bilder på kommoden till badrummet då för det kan hända att den har blivit ihopbyggd i morgon kväll.

För bilder på vår trevliga växtlighet nu när det poppar upp allt möjligt här ute i trädgården kan man gärna få ta sig en titt på min andra blogg! =)

Read more

Idag på påskafton har vårtecknen verkligen regnat över oss, trots att solen strålat hela dagen. Klockan är mycket, ögonen är trötta och det har varit en lång och ganska hektisk dag med många timmar i köket och ett par timmar med utomhusarbete så därför blir det en kort och enkel bilduppladdning!

Vilka kan det vara som har sådan tur att de får bo i det där fina lilla huset där borta i skogskanten? 😉

Grannens tupp och höns var ute och sprätte runt i det sköna vårvädret. Det där en charmig tupp för han verkar visst ha missförstått det där med vad en tupp ska säga. När han galer hoppar han över en stavelse och det låter mer som “kuckelku” =)

Och vad hittade vi i diket där vår lilla bäck rinner ut? Videkissar! Ett så mjukt och luddigt och härligt vårtecken!

Årets första krokusar har vi också hittat just idag. Och ett tredje vårtecken som vi inte hann fånga på bild var att vi också såg en fjäril för första gången i år. Och årets första levande geting också förresten. Solen får visst allting att vakna till!

Och vår lilla bäck i skogen forsar på. Så häftigt att man från huset hör ett ständigt porlande inne bland granarna. Underbart är det!

Idag åkte också nedersta grenen på eken ner för att ge lite mer ljus in genom köksfönstret. Och så känns det lite bättre att den är borta eftersom den var lite läskigt nära huset.

Och så blev det till att släpa ännu fler stora grenar bort till den stora rishögen som bara växer och växer.

Just nu är det ju så klart mycket härligare att passa på att vara utomhus. Men inomhus går arbetet vidare med badrum, tvättstuga och hall. Innerväggen är uppe, större delen av golvvärmen är lagd och badrummet är dessutom färdigspacklat med fall och allt. Det ska bli riktigt spännande att se hur långt de kommit när vi kommer hem från Trysil! För i morgon drar vi till Norge och kommer inte hem på hela fem dagar. Det är ju skönt att åka skidor visserligen… Men nog känns det lite bakvänt att åka norrut och bara se snö igen nu när våren börjat bryta fram och man har så mycket att göra här hemma i vårsolen!

Read more

Glad påsk önskar vi från ett fortfarande till större delen vitt men samtidigt töande och forsande Högbacken!

I dagarna hade vi besök här från Göteborg. Och vad ska man väl göra med främmat om inte passa på och utnyttja dem! David och Rickard har nu släpat ihop en ganska så bra rishög som kommer bli en trevlig brasa. Om vi kan vänta till valborg med att fjutta på den vet jag inte men annars så finns det ju alltid gott om trä att elda här. Det är bara att hämta mer bakom huset där det finns rester efter innerväggar och allt möjligt annat brännbart smått och gott…

Det är inte mycket som är i så där väldigt bra ordning häromkring, men ett litet påskris har vi i alla fall!

Snön ligger vit på taken, men påsktupparna är framme och påskliljor har vi i alla fall.

När jag var ute och stövlade runt i skogen nu i veckan så hittade jag detta lilla fynd! En kaffekanna som legat i en liten övergiven hemmasnickrad lekstuga i ganska många år nu. Hur många vet jag inte men troligen någonstans mellan tjugo och femtio. Snart var den tillbaka inne i huset där den troligen bott en gång för länge sedan och nu är den diskad och står på köksbordet som vas. Och vad söt den är! Jag är riktigt förälskad i den =)

Överallt i skogen forsar det och porlar. På sina ställen övergår det mitt förstånd vart allt vattnet tar vägen! Som på bilden nedan till exempel. Det spricker fram en bäck ur snön och sedan går den ner under snötäcket igen och precis framför är det fast mark att gå på. Fascinerande =)

Read more

Ja, nu är det ju så att vi varit så upptagna med att leva så vi har inte haft tid att uppdatera här någon av oss förrän nu! Jag har insett att när jag är ute på praktik så finns det väldigt lite tid till annat. Särskilt som man har de “små sidoprojekten” som det innebär att renovera ett hus. Hrrm. Men nu är jag här och nu blir det bilder! =)

Väggarna mellan badrummet och tvättstugan åkte ner i ett nafs och heltäckningsmattan på golv och väggar strök också med. Till sist åkte också den lilla väggbit med som fortfarande syns på den här bilen. Sedan kom vår rörkrökare med hilti och nu har stackarn lagt fyra halvdagar på att bila bort sisådär en decimeter i ett så jämnt lager som möjligt över hela golvet. Den första beräkningen, att det skulle ta en förmiddag, fick vi revidera ganska ordentligt när det visade sig att det inte alls var en smidig liten slipsats överst som bara var att knacka loss och köra ut. Det är konstruktionsbetong hela vägen upp. Han hostar och frustar och orkar av förklarliga skäl inte mer än fyra timmar om dagen. Vi känner i alla fall att det är väl investerade 500 spänn i timmen som slipper göra det själva! Som plåster på såren matar vi honom med kaffe och i morgon får jag nog ställa fram lite hembakt också =)


De nya innerväggarna är i alla fall uppe nu så man kan få lite känsla för hur det faktiskt kommer att se ut när det är klart. Inte helt lätt att fota för det är så trångt och vinkligt så man får inte med särskilt mycket på varje bild… Men ovan syns i alla fall det som ska bli badrum. I det lilla intjacket i väggen där ska tvättstället stå. Sedan får man tänka bort elementet mitt på golvet som man ser en skymt av på bilden (nej, det ska vi faktiskt inte ha där, hör och häpna) och tänka sig att rummet fortsätter några meter inåt.

Och här blir det tvättstuga! Det ska nog bli bra det också. Det blir en bänk där rakt fram, från vägg till vägg under fönstret. Och så en ordentlig ho och en tvättmaskin. Någonstans längs vänsterväggarna blir det så många garderober vi kan få in på ett smidigt vis. Man kan aldrig få för mycket förvaring!

Hemnes, det är bra grejer det! Känns som hela vår övervåning är möblerad med olika möbler i den serien och fler ska det dessutom bli när vi kunnat få någon slags ordning i kaoset i arbetsrummet. Det har fått fungera lite som avlastningsrum när en del andra rum inte varit brukbara och därför ser det nu ut som det gör där… Men nu har vi fått upp de här klädskåpen i hallen som gör det väldigt mycket ljusare och trevligare än när vi var tvungna att ha en klädstång fylld med kläder rakt framför balkongdörren och fönstret bredvid som är hallens enda ljuskälla! =)

Senast jag uppdaterade var tapetseringen av vardagsrummet i full gång. Nu är det klart! Det saknas fortfarande fönsterlister och tak- och golvlister men åtminstone fönsterlistor och fönsterbrädor är på G. Det andra kan eventuellt få vänta lite i all röra. Det vore dessutom smidigt att utnyttja att våra hantverkare har mycket längre bilar än vi så att vi slipper skarva. Men nu börjar det i alla fall likna ett användbart rum och det känns himla skönt! Och till helgen ska det ju vara tillräckligt i ordning för att kunna inhysa en liten påskmiddag för fyra personer. Trevligt ska det bli! : )

Read more