April 2010

Som utlovat kommer nu uppdaterade bilder på rådande status i badrum och tvättstuga!

Så här blev alltså vår mintgröna mardröm när vi klafsat på en lite mildare nyans ovanpå^^

Duschmunstycke på plats. Blandaren kommer nog upp i morgon. Duschväggar är också på G. Längtar till den blir användbar!

Toa på plats också!

Familjesupporten fick rycka ut när David blev kallad till Norrland. Tack till Henrik, Anna och Lovisa som kom hit och hjälpte till att bygga ihop tre skåp och en kommod. Vi kommer och rullar gäststuga hos er senare 😉

Våra rabatter har många fina överraskningar att komma med. Det här är den senaste 🙂

Samtidigt pågår kultiveringen inne. Så här långt har den sådda basilikan kommit. Idag stoppade jag ett gäng persiljefrön i jord och så provsådde jag lite vilda blomfrön som jag samlade in i sensomras. Ska bli spännande att de om det blir något av dem 🙂

Read more

Ja, nu har det hänt saker! Vi tar väl en liten visuell resumé!

Badrummet har nu kakel och klinker! Nytt sedan den här bilden togs är dessutom att det nu finns innertak. Det får jag fota i dagsljuset i morgon när jag också förhoppningsvis dokumenterar uppsatta duschväggar. Vi är så väldigt nöjda. Det där kommer bli så väldigt bra =)

I tvättstugan blev det rutiga klinker. Vi gillar det! På bilden är det inte fogat än men det är det nu. Dessutom sitter det väv på väggen. Som är grönmålad. Det där med grönmålningen är en hel historia för säga… För att göra den kort kan vi väl säga att en överläggning mellan mig om David där vita eller ljusgula väggar var alternativen så föll valet slutligen på kompromissen milt ljusgrönt. Sådan färg valdes, inhandlade soch ströks på igår kväll. Men hmm… Det här är ju… mintgrönt. Vi tänkte på tuggummin och my little ponies. Inte riktigt så det var tänkt! Det blev en tur till Coop precis innan stängningsdags för inhandlande av en annan grön nyans som skulle kunna målas över. Tillbaka hemma konstaterade vi till vår lättnad att det blev väldigt mycket bättre! Vid halv tre i natt kom vi slutligen i säng och i morse var jag en disträ sömngångare i skolan och dessutom med målarfärg i håret. Men nu ska vi väl i alla fall trivas i vår tvättstuga. Associationerna till barnprogram från 80-talet har åtminstone ebbat ut^^ Bilder även på detta får komma i morgon. Och kanske kan jag också bjuda på bilder på kommoden till badrummet då för det kan hända att den har blivit ihopbyggd i morgon kväll.

För bilder på vår trevliga växtlighet nu när det poppar upp allt möjligt här ute i trädgården kan man gärna få ta sig en titt på min andra blogg! =)

Read more

Idag på påskafton har vårtecknen verkligen regnat över oss, trots att solen strålat hela dagen. Klockan är mycket, ögonen är trötta och det har varit en lång och ganska hektisk dag med många timmar i köket och ett par timmar med utomhusarbete så därför blir det en kort och enkel bilduppladdning!

Vilka kan det vara som har sådan tur att de får bo i det där fina lilla huset där borta i skogskanten? 😉

Grannens tupp och höns var ute och sprätte runt i det sköna vårvädret. Det där en charmig tupp för han verkar visst ha missförstått det där med vad en tupp ska säga. När han galer hoppar han över en stavelse och det låter mer som “kuckelku” =)

Och vad hittade vi i diket där vår lilla bäck rinner ut? Videkissar! Ett så mjukt och luddigt och härligt vårtecken!

Årets första krokusar har vi också hittat just idag. Och ett tredje vårtecken som vi inte hann fånga på bild var att vi också såg en fjäril för första gången i år. Och årets första levande geting också förresten. Solen får visst allting att vakna till!

Och vår lilla bäck i skogen forsar på. Så häftigt att man från huset hör ett ständigt porlande inne bland granarna. Underbart är det!

Idag åkte också nedersta grenen på eken ner för att ge lite mer ljus in genom köksfönstret. Och så känns det lite bättre att den är borta eftersom den var lite läskigt nära huset.

Och så blev det till att släpa ännu fler stora grenar bort till den stora rishögen som bara växer och växer.

Just nu är det ju så klart mycket härligare att passa på att vara utomhus. Men inomhus går arbetet vidare med badrum, tvättstuga och hall. Innerväggen är uppe, större delen av golvvärmen är lagd och badrummet är dessutom färdigspacklat med fall och allt. Det ska bli riktigt spännande att se hur långt de kommit när vi kommer hem från Trysil! För i morgon drar vi till Norge och kommer inte hem på hela fem dagar. Det är ju skönt att åka skidor visserligen… Men nog känns det lite bakvänt att åka norrut och bara se snö igen nu när våren börjat bryta fram och man har så mycket att göra här hemma i vårsolen!

Read more

Glad påsk önskar vi från ett fortfarande till större delen vitt men samtidigt töande och forsande Högbacken!

I dagarna hade vi besök här från Göteborg. Och vad ska man väl göra med främmat om inte passa på och utnyttja dem! David och Rickard har nu släpat ihop en ganska så bra rishög som kommer bli en trevlig brasa. Om vi kan vänta till valborg med att fjutta på den vet jag inte men annars så finns det ju alltid gott om trä att elda här. Det är bara att hämta mer bakom huset där det finns rester efter innerväggar och allt möjligt annat brännbart smått och gott…

Det är inte mycket som är i så där väldigt bra ordning häromkring, men ett litet påskris har vi i alla fall!

Snön ligger vit på taken, men påsktupparna är framme och påskliljor har vi i alla fall.

När jag var ute och stövlade runt i skogen nu i veckan så hittade jag detta lilla fynd! En kaffekanna som legat i en liten övergiven hemmasnickrad lekstuga i ganska många år nu. Hur många vet jag inte men troligen någonstans mellan tjugo och femtio. Snart var den tillbaka inne i huset där den troligen bott en gång för länge sedan och nu är den diskad och står på köksbordet som vas. Och vad söt den är! Jag är riktigt förälskad i den =)

Överallt i skogen forsar det och porlar. På sina ställen övergår det mitt förstånd vart allt vattnet tar vägen! Som på bilden nedan till exempel. Det spricker fram en bäck ur snön och sedan går den ner under snötäcket igen och precis framför är det fast mark att gå på. Fascinerande =)

Read more