May 2010

Nu har regnet varierat mellan dugg och skyfall under ett dygn. Dikena svämmar över och det porsar och porlar överallt. Den rabatt jag spenderade timmar på att gräva upp tung lerjord i klossar ur är nu vattenfylld, som en alldeles naturlig pool. Dock är det fortfarande 16 grader så skulle man gå ut så skulle det inte vara så farligt otrevligt. Det säger jag alltså helt hypotetiskt. Själv är jag fjättrad vid grammatikböckerna när jag inte skolkar lite från hemstudierna och skriver här. För jag är inte bitter!

Lite bilder kanske?

Vatten, vatten, vatten…

Ibland är det väldigt bra att ha grannar med traktorer och andra läckra saker. Istället för att spendera halva sommaren gående med jordfräs i större delen av trädgården var grannen här med sina stora leksaker och fräste upp hela blivande gärdet och gräsmattan på en grisblink. Tack så mycket snälla grannar!

Huset är numera lite rödare och lite fräschare! Åtminstone de två synliga sidorna… Baksidorna (ja, man kan ju faktiskt säga så i det här fallet) är inte riktigt ikapp men i rådande väder är det ingen idé att försöka göra något åt det heller. Gräset blev faktiskt grönt. Det trodde jag inte för en månad sedan. Jag var helt inställd på att det inte skulle bli något annat än gråbrunt! Men nu grönskar det precis som allt annat i trädgården. Det är så roligt för det dyker upp små gröna blad och knoppar överallt =)

Vi har ju förresten anlagt grusuppfart också, vilket var en ganska trevlig utveckling från en helt nerkörd och lerig uppfart som man inte hade en chans att ställa något annat än en monstertruck på. Och visst är det vitt och fint runt dörren? En dag för några helger sedan dök Davids mamma upp med färg och penslar och medan vi målade huset målade hon verandan. Vilken skillnad det blev!

Samma mamma har kommit hit med det här fina fågelbadet, gjutet med hjälp av rabarberblad. Så läckert! =)

Nu är det väl åter till språkstrukturerna då. Nog för att det egentligen är rätt spännande och roligt men man kan faktiskt få för mycket av det goda!

Read more

Just nu skulle det precis lika gärna kunna vara juli som maj. Igår var det 26 grader i skuggan och jag var ute nästan hela dagen och grävde, klippte gräs, krattade och målade. Och skaffade mig så klart en fin bränna på ryggen som matchar det nymålade huset riktigt bra! Jag är lite stolt över mig själv som på egen hand listade ut hur man startar och hanterar vår nyinköpta gräsklippare. Sedan körde jag som bara hejsan ända tills den dog av utmattning. Sådana där ska visst tankas. Tänka sig! 😉

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite blomsterprakt för den som inte brukar läsa min vanliga blogg där jag redan manglat ut bilder på rabatter i flera veckor.

Studiegruppen var här i veckan och Therese gick på fotoutflykt i tulpanrabatten. Hur mycket tror ni att jag just nu önskar att grunden var ommålad? Jag kan ju inte riktigt nuta av alla de där vackra blommorna när jag hela tiden ser den flagnande färgen bakom. Men tänk nästa år när det där är fixat och tulpanerna kommer!

Mycket tulipaner blir det! =)

Och här vi våra härliga nytillkomna grannar! Mysfaktor är det när de knallar omkring nere i hagen och man hör klingandet av klockan som en av damerna har på sig. På människorna som bor i gården har jag faktiskt inte en enda bild än men jag kan intyga att de är minst lika charmiga som kvigorna 😉

Read more

“Nu vet du hur det känns att vara vuxen och inte hinna med saker som man tycker är roliga. Eller ja, snarare tycka att andra saker är roliga.” – citat Åsa Lindahl.

Det stämmer väldigt väl. Citat kom till när Elin pratade med sin mor om att www.hogbacken.net uppdateras alldeles för sällan. Men det är ju som så att vi lägger tiden på andra saker just nu. Exakt vad kommer till stor del visas med hjälp av bilder längre ner i detta inlägg.

Bland annat så eldar vi saker i trädgården på valborgsmässoafton. Utan att bränna ner resten av huset.

Och så passade vi på att göra en riktigt storslagen grillpremiär!

Några dagar efter att vi inte bränt upp huset så bestämde vi oss för att sätta lite färg på det istället.

  

Och slutresultatet blev så här bra

Sen har det ju de senaste veckorna hänt en hel del inomhus också, även fast vi mest har varit projektledare i det projektet och lejt bort arbetet till fantastiskt skickliga hantverkare.

Tvättstugan blev så här fin

Och badrummet blev så här

  

Ikväll har vi dessutom åkt till en jättehärlig man utanför Molkom som sålde en gräsklippare och en trimmer till oss för 1300 kronor. Upprustade och renoverade till tänderna.

Read more