Framsteg på alla fronter

Ja, nu är det ju så att vi varit så upptagna med att leva så vi har inte haft tid att uppdatera här någon av oss förrän nu! Jag har insett att när jag är ute på praktik så finns det väldigt lite tid till annat. Särskilt som man har de “små sidoprojekten” som det innebär att renovera ett hus. Hrrm. Men nu är jag här och nu blir det bilder! =)

Väggarna mellan badrummet och tvättstugan åkte ner i ett nafs och heltäckningsmattan på golv och väggar strök också med. Till sist åkte också den lilla väggbit med som fortfarande syns på den här bilen. Sedan kom vår rörkrökare med hilti och nu har stackarn lagt fyra halvdagar på att bila bort sisådär en decimeter i ett så jämnt lager som möjligt över hela golvet. Den första beräkningen, att det skulle ta en förmiddag, fick vi revidera ganska ordentligt när det visade sig att det inte alls var en smidig liten slipsats överst som bara var att knacka loss och köra ut. Det är konstruktionsbetong hela vägen upp. Han hostar och frustar och orkar av förklarliga skäl inte mer än fyra timmar om dagen. Vi känner i alla fall att det är väl investerade 500 spänn i timmen som slipper göra det själva! Som plåster på såren matar vi honom med kaffe och i morgon får jag nog ställa fram lite hembakt också =)


De nya innerväggarna är i alla fall uppe nu så man kan få lite känsla för hur det faktiskt kommer att se ut när det är klart. Inte helt lätt att fota för det är så trångt och vinkligt så man får inte med särskilt mycket på varje bild… Men ovan syns i alla fall det som ska bli badrum. I det lilla intjacket i väggen där ska tvättstället stå. Sedan får man tänka bort elementet mitt på golvet som man ser en skymt av på bilden (nej, det ska vi faktiskt inte ha där, hör och häpna) och tänka sig att rummet fortsätter några meter inåt.

Och här blir det tvättstuga! Det ska nog bli bra det också. Det blir en bänk där rakt fram, från vägg till vägg under fönstret. Och så en ordentlig ho och en tvättmaskin. Någonstans längs vänsterväggarna blir det så många garderober vi kan få in på ett smidigt vis. Man kan aldrig få för mycket förvaring!

Hemnes, det är bra grejer det! Känns som hela vår övervåning är möblerad med olika möbler i den serien och fler ska det dessutom bli när vi kunnat få någon slags ordning i kaoset i arbetsrummet. Det har fått fungera lite som avlastningsrum när en del andra rum inte varit brukbara och därför ser det nu ut som det gör där… Men nu har vi fått upp de här klädskåpen i hallen som gör det väldigt mycket ljusare och trevligare än när vi var tvungna att ha en klädstång fylld med kläder rakt framför balkongdörren och fönstret bredvid som är hallens enda ljuskälla! =)

Senast jag uppdaterade var tapetseringen av vardagsrummet i full gång. Nu är det klart! Det saknas fortfarande fönsterlister och tak- och golvlister men åtminstone fönsterlistor och fönsterbrädor är på G. Det andra kan eventuellt få vänta lite i all röra. Det vore dessutom smidigt att utnyttja att våra hantverkare har mycket längre bilar än vi så att vi slipper skarva. Men nu börjar det i alla fall likna ett användbart rum och det känns himla skönt! Och till helgen ska det ju vara tillräckligt i ordning för att kunna inhysa en liten påskmiddag för fyra personer. Trevligt ska det bli! : )

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*