Vårtecken

Idag på påskafton har vårtecknen verkligen regnat över oss, trots att solen strålat hela dagen. Klockan är mycket, ögonen är trötta och det har varit en lång och ganska hektisk dag med många timmar i köket och ett par timmar med utomhusarbete så därför blir det en kort och enkel bilduppladdning!

Vilka kan det vara som har sådan tur att de får bo i det där fina lilla huset där borta i skogskanten? 😉

Grannens tupp och höns var ute och sprätte runt i det sköna vårvädret. Det där en charmig tupp för han verkar visst ha missförstått det där med vad en tupp ska säga. När han galer hoppar han över en stavelse och det låter mer som “kuckelku” =)

Och vad hittade vi i diket där vår lilla bäck rinner ut? Videkissar! Ett så mjukt och luddigt och härligt vårtecken!

Årets första krokusar har vi också hittat just idag. Och ett tredje vårtecken som vi inte hann fånga på bild var att vi också såg en fjäril för första gången i år. Och årets första levande geting också förresten. Solen får visst allting att vakna till!

Och vår lilla bäck i skogen forsar på. Så häftigt att man från huset hör ett ständigt porlande inne bland granarna. Underbart är det!

Idag åkte också nedersta grenen på eken ner för att ge lite mer ljus in genom köksfönstret. Och så känns det lite bättre att den är borta eftersom den var lite läskigt nära huset.

Och så blev det till att släpa ännu fler stora grenar bort till den stora rishögen som bara växer och växer.

Just nu är det ju så klart mycket härligare att passa på att vara utomhus. Men inomhus går arbetet vidare med badrum, tvättstuga och hall. Innerväggen är uppe, större delen av golvvärmen är lagd och badrummet är dessutom färdigspacklat med fall och allt. Det ska bli riktigt spännande att se hur långt de kommit när vi kommer hem från Trysil! För i morgon drar vi till Norge och kommer inte hem på hela fem dagar. Det är ju skönt att åka skidor visserligen… Men nog känns det lite bakvänt att åka norrut och bara se snö igen nu när våren börjat bryta fram och man har så mycket att göra här hemma i vårsolen!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*