Regnperiod

Nu har regnet varierat mellan dugg och skyfall under ett dygn. Dikena svämmar över och det porsar och porlar överallt. Den rabatt jag spenderade timmar på att gräva upp tung lerjord i klossar ur är nu vattenfylld, som en alldeles naturlig pool. Dock är det fortfarande 16 grader så skulle man gå ut så skulle det inte vara så farligt otrevligt. Det säger jag alltså helt hypotetiskt. Själv är jag fjättrad vid grammatikböckerna när jag inte skolkar lite från hemstudierna och skriver här. För jag är inte bitter!

Lite bilder kanske?

Vatten, vatten, vatten…

Ibland är det väldigt bra att ha grannar med traktorer och andra läckra saker. Istället för att spendera halva sommaren gående med jordfräs i större delen av trädgården var grannen här med sina stora leksaker och fräste upp hela blivande gärdet och gräsmattan på en grisblink. Tack så mycket snälla grannar!

Huset är numera lite rödare och lite fräschare! Åtminstone de två synliga sidorna… Baksidorna (ja, man kan ju faktiskt säga så i det här fallet) är inte riktigt ikapp men i rådande väder är det ingen idé att försöka göra något åt det heller. Gräset blev faktiskt grönt. Det trodde jag inte för en månad sedan. Jag var helt inställd på att det inte skulle bli något annat än gråbrunt! Men nu grönskar det precis som allt annat i trädgården. Det är så roligt för det dyker upp små gröna blad och knoppar överallt =)

Vi har ju förresten anlagt grusuppfart också, vilket var en ganska trevlig utveckling från en helt nerkörd och lerig uppfart som man inte hade en chans att ställa något annat än en monstertruck på. Och visst är det vitt och fint runt dörren? En dag för några helger sedan dök Davids mamma upp med färg och penslar och medan vi målade huset målade hon verandan. Vilken skillnad det blev!

Samma mamma har kommit hit med det här fina fågelbadet, gjutet med hjälp av rabarberblad. Så läckert! =)

Nu är det väl åter till språkstrukturerna då. Nog för att det egentligen är rätt spännande och roligt men man kan faktiskt få för mycket av det goda!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*